Filmmakers opgelet: 48 Hour Film Project komt naar Groningen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/LeoSynapse

Na negen edities in Leeuwarden komt het ’48 Hour Film Project’ komend najaar naar Groningen. Het is de bedoeling dat noordelijke filmmakers binnen 48 uur een korte film maken.

Elk team van filmmakers moet binnen 48 uur een script schrijven, de film opnemen en afwerken. Tijdens de kick-off krijgen de deelnemers ook nog een aantal verplichte elementen mee die in de film verwerkt moeten worden, zoals een genre, voorwerp, dialoog en personage. Aan het project doen wereldwijd zo’n 150 steden mee. Elke stad vertoont de gemaakte films op een aansluitende vertoning. De films worden beoordeeld door een jury. De beste film van elke stad wordt vertoond tijdens Filmapalooza in de Verenigde Staten. Sommige films halen zelfs het filmfestival van Cannes.

De Nederlandse organisatoren van het project hebben besloten om er na negen jaar Leeuwarden een punt achter te zetten. Hun opvolgers, Evert-Jan Berends en Myrthe Dekker, hebben voor deze tiende editie gekozen voor Groningen. Teams kunnen zich vanaf 2 augustus inschrijven via ’48hourfilm.com/groningen’. Het project vindt van 7 t/m 9 oktober plaats. Alle films worden op 22 oktober vertoond in het Forum.