FC Groningen baalt: geen Open Dag op Grote Markt tijdens Groningens Ontzet

nieuws
Foto via FC Groningen

FC Groningen kan haar Open Dag dit jaar niet combineren met de viering van het Groningens Ontzet op de Grote Markt. Daardoor kan de club geen volwaardige Open Dag voor aanvang van het komende seizoen.

De club wilde haar Open Dag dit jaar eenmalig op 28 augustus houden op de Grote Markt, in combinatie met de viering van het 350-jarig jubileum van het Groningens Ontzet. Maar de gemeente  Groningen kan geen vergunning verlenen aan KVVV voor de bijdrage van FC Groningen, omdat het grote aantal bezoekers aan de Open Dag van FC Groningen zou zorgen voor ruim tienduizend extra bezoekers op het marktplein. Volgens de club is deze informatie niet op tijd met FC Groningen gedeeld, waardoor er een streep gaat door de speciale Grote Markt-editie van de Open Dag.

Volgens FC Groningen betekent de streep door het evenement op de Grote Markt dat een andere vorm van Open Dag er niet inzit voor de start van het nieuwe seizoen, gezien de korte voorbereidingstijd. De club probeerde nog om de Open Dag op 27 augustus te organiseren in en rondom het stadion, maar ook hiervoor werd geen vergunning verleend door de gemeente. Op deze dag staan er al andere, grote evenementen op de planning.

FC Groningen baalt stevig van de situatie, zeker omdat er vorig jaar een streep ging door het evenement vanwege corona: “We hebben begrip voor de uitdagingen rondom de organisatie van een groot evenement, maar zijn aan de andere kant teleurgesteld”, aldus marketingmanager Edwin Froma. “Doordat we niet voldoende zijn geïnformeerd, hebben we niet tijdig kunnen anticiperen en daardoor missen we nu een belangrijk moment met onze supporters voorafgaand aan het seizoen. De Open Dag is een evenement waar jaarlijks ontzettend veel supporters naar uitkijken. We onderzoeken samen met gemeente Groningen op dit moment de mogelijkheden om alternatieve activiteiten te organiseren.”

Deel dit artikel: