Fatoumata is de nieuwe kinderburgemeester van Groningen

nieuws
Fatoumata (rechts) is de huidige kinderburgemeester van Groningen. Naast haar staat Finn (links), de loco-kinderburgemeester - Foto: Henk Tammens (gemeente Groningen)

Fatoumata is de opvolgster van Samuel als kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan: ‘Activiteiten? Wie vindt dat nou niet leuk?’, wist zij de meeste stemmen binnen te halen. Finn is komend jaar de loco-kinderburgemeester van de gemeente.

Inwoners van de gemeente konden tot en met donderdag online hun stem uitbrengen op één van de vijf kandidaten. Vrijdagmiddag voerden de kandidaten nog campagne in het Forum Groningen om de laatste stemmen binnen te halen. Van de vijf kandidaten kwam Fatoumata uit de bus als de kandidaat met de meeste stemmen.

Vanaf september neemt Fatoumata de taken over van Samuel, die vorig jaar werd gekozen tot kinderburgemeester. Finn volgt Jairo op als loco-kinderburgemeester, door tweede te worden bij de verkiezing. Fatoumata vergezelt burgemeester en wethouders vanaf september tijdens representatieve taken. Ook verricht ze ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Ook krijgt Fatoumata de kans om zelf activiteiten te organiseren om haar verkiezingsbelofte waar te maken.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente.