Combinatie Herepoort: “Drukte viel mee, het gaat eigenlijk heel goed”

nieuws
Foto: Dele Oke via Pixabay

Combinatie Herepoort herkent zich niet in de verhalen dat het maandagmiddag erg druk was in de stad vanwege de afsluiting vanwege de zuidelijke ringweg. Volgens Bert Kramer ging het gezien de situatie eigenlijk heel goed.

Uit informatie blijkt dat het verkeer maandagmiddag met name op de wegen rond de Europaweg vast stond. Ook op de Sontweg en Griffeweg was het druk. Vervoersmaatschappij Qbuzz meldde dat diverse lijnen te kampen hadden met vertraging. “Dat Qbuzz problemen heeft, daar zijn wij niet mee bekend”, vertelt Kramer. “Zij hebben bij ons ook geen melding gedaan. Ook via het OV-bureau zijn geen meldingen bekend. Ook ons verkeersteam is niet op de hoogte, en is ook niet bij elkaar gekomen om de situatie te bespreken. Daarmee ontken ik niet dat Qbuzz problemen heeft gehad, maar wij zijn in ieder geval niet op de hoogte gebracht om er eventueel iets aan te doen.”

Dat het druk is op verschillende wegen vanwege mogelijk sluipverkeer kan Kramer ook niet bevestigen. “Dat is bij ons ook niet bekend. Wel zien we dat het op sommige plekken drukker is, maar dat is ook wat we verwacht hadden. We hebben de zuidelijke ringweg tussen Euvelgunne en de Europaweg in beide richtingen afgesloten. Op de eerste dagen zie je dat mensen hier even aan moeten wennen. Je zult ook zien dat als automobilisten vandaag meer tijd kwijt waren dan gedacht, dat ze de komende dagen de reguliere omleidingsroute volgen. Maar of het nu heel erg druk is? We hebben de afgelopen maanden echt voor hetere vuren gestaan, als je het mij vraagt.”

De afsluiting van de zuidelijke ringweg duurt tot en met eind augustus. Kramer roept mensen op om de omleidingsroute via de noordelijke ringweg te volgen.