Celstraf en verplichte behandeling voor vrouw die verpleegkundige neerstak in Oosterparkheem

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

De 56-jarige vrouw uit Groningen, die in januari een 68-jarige psychiatrisch verpleegkundige neerstak in een woonzorgcentrum aan de Merelstraat, moet zeker één jaar achter de tralies. Daarnaast legde de rechtbank in Groningen dinsdagmiddag nog eens een jaar voorwaardelijk en een verplichte behandeling op.

Dat melden RTV Noord en 112 Groningen dinsdagmiddag.

De rechter legde een lagere straf op dan de eis van het Openbaar Ministerie. De Officier van Justitie vroeg de rechtbank twee weken terug om 3,5 jaar cel aan de vrouw op te leggen, naast een verplichte behandeling en tien jaar zorgbegeleiding. De rechter neemt echter mee dat de vrouw, ten tijde van het incident, in een instabiele situatie verkeerde. Een combinatie van een drankverslaving, een verstandelijke beperking en een onzekere thuissituatie zorgden daarvoor.

De 68-jarige verpleegkundige werd op de donderdagmiddag van 20 januari uit het niets aangevallen door de vrouw, tijdens een gesprek over haar verhuizing uit het woonzorgcentrum. Die verhuizing was noodzakelijk, omdat uitbater MartiniZorg failliet was gegaan. De verpleegkundige liep meerdere steekwonden op, maar overleefde het incident. De vrouw werd kort daarna aangehouden.