Buslijnen aangepast tussen Stad, Winsum, Zoutkamp en Lauwersoog tijdens zomervakantie

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Tijdens de zomervakantie rijden buslijnen 65, 68 en 163 aangepaste routes. De aanpassing is nodig, omdat er wordt gewerkt aan de N361 bij Winsum.

Deze zomer worden er rotondes aangelegd op de kruisingen van de N361 bij Winsum. Daardoor is het verkeer gestremd van 15 juli tot en met 28 augustus.

Vanwege de werkzaamheden rijden de bussen een aangepaste dienstregeling. Buslijn 65 rijdt in de zomervakantie als twee aparte lijnen: Groningen – Winsum en Baflo – Zoutkamp. Doorgaande reizigers kunnen tussen Winsum en Baflo met de trein reizen. Vanuit Zoutkamp, Ulrum, Leens en Wehe den Hoorn en Eenrum kunnen reizigers vanaf Baflo aansluitend met de trein naar Groningen.

Buslijn 68 rijdt in de zomervakantie van en naar station Baflo in plaats van Winsum. Reizigers vanuit Groningen reizen met de trein naar station Baflo en stappen daar voor hun vervolgreis over op buslijn 68. Buslijn 163 (Groningen – Lauwersoog) rijdt een omleidingsroute tussen Groningen en Lauwersoog. In Groningen en Lauwersoog stopt lijn 163 bij reguliere haltes, maar de haltes voor lijn 163 bij Noorderhogebrug, Adorp, Sauwerd, Winsum, Mensingeweer, Wehe den Hoorn, Leens en Ulrum komen te vervallen.

Ook de vertrek- en aankomsttijden zijn aangepast en reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Deel dit artikel: