Brandweer Stad assisteert bij uitslaande brand in Kolham

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Brandweer Stad heeft in de nacht van dinsdag op woensdag met diverse voertuigen geassisteerd bij een grote uitslaande brand in Kolham.

De melding van de brand kwam rond 01.15 uur binnen. Binnen enkele minuten werd vanaf de meldkamer opgeschaald naar zeer grote brand. Vanuit Stad werd onder andere geassisteerd met een hoogwerker en een dompelpompaanhanger. “Er is brand uitgebroken in een bedrijfshal”, vertelt een brandweerwoordvoerder. “De brand is uitslaand en bedreigt de naastgelegen woningen.” Vanwege de brand werd een NLAlert verzonden. Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en om mechanische ventilatie uit te schakelen.

Afsluiting
Om de brand onder controle te krijgen werden acht tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet. Om alle blusvoertuigen van water te voorzien werd het groot watertransport ingezet. “Het water halen we uit het Winschoterdiep. In overleg met Rijkswaterstaat is besloten om afrit 41 van de A7 bij Hoogezand vanuit Groningen af te sluiten.”

Bedrijfsgebouw
De brand was vanuit de stad te zien. “Ik rijd nu ter hoogte van Westpoort en ik kan de vlammen duidelijk zien”, vertelt een fotograaf. De hal waar de brand uitbrak herbergt onder andere een meubelbedrijf en een drukkerij. De hal werd door de brand volledig verwoest.