Brand in kachel laat brandweer uitrukken naar woning Bloemsingel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer moest zondagavond in actie komen vanwege een woningbrand aan de Bloemsingel. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 20.30 uur binnen waarop een tankautospuit en hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “Het betrof een brand in een kachel waarbij het vuur was overgeslagen naar isolatiemateriaal”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “We hebben sloopwerkzaamheden moeten verrichten om er zeker van te zijn dat er geen vuurhaarden meer aanwezig waren in het isolatiemateriaal.”

Het is bij de woordvoerder onbekend om wat voor kachel het gaat. “Vanwege de sloopwerkzaamheden, en ook vanwege rook- en roetschade, hebben we stichting Salvage ingeschakeld dat de bewoners gaat ondersteunen bij het afhandelen van de schade.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl vertelt dat vanwege de brand de weg enige tijd was afgesloten voor het verkeer.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: