Bewoners Zandsteenlaan ontevreden over aanpak straatstenen en speelplaatsen

nieuws

De bewoners van de Zandsteenlaan in Vinkhuizen houden deze woensdag samen met de SP opnieuw een bijeenkomst over de gladde straatstenen.

Volgens de bewoners heeft de gemeente het probleem niet opgelost en moeten de stenen vervangen worden. Daarnaast duurt het bewoners te lang totdat de speelplaatsen worden opgeknapt. Daarom gaan bewoners met de SP plannen maken om het probleem van de stenen aan te pakken en de speelplaatsen op te knappen.

SP-woordvoerder Jaap Dijk: “Bewoners vinden de oplossingen van de gemeente tot nu toe onvoldoende. De stenen blijven na het schoonmaken spekglad en de buurt snapt niet dat het een jaar moet duren voordat de speelplaatsen opgeknapt wonden. Als de maatregelen van de gemeente de problemen niet oplossen, moet er meer gebeuren. Hoe dat moet en wat passende oplossingen zijn, gaan wij met bewoners bespreken.”

Tijdens een eerste bijeenkomst in mei waren ruim vijftig bewoners aanwezig. De wethouder is vervolgens in Vinkhuizen gaan kijken en de gemeente besloot daarop de stenen schoon te maken. Dit heeft onvoldoende effect gehad. Nu ook de speelplaatsen dit jaar niet meer opgeknapt worden, willen de bewoners concrete oplossingen voor de buurt.

Deel dit artikel: