Wethouder slaat funderingspaal de grond in voor nieuwe onderdoorgang Middelberterweg

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Met een paar klappen met een hamer opende wethouder Philip Broeksma donderdagmiddag officieel de start van de bouw van een onderdoorgang van de Middelberterweg. De onderdoorgang moet ervoor zorgen dat de nieuwe, snelle route tussen Meerstad en de stad Groningen er niet voor zorgt dat Middelbert haar dorpse karakter verliest.

Twee nieuwe wegen tussen de Vossenburglaan in Meerstad en de P+R Meerstad (de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg) moeten ervoor gaan zorgen dat er minder verkeersdruk op de Borgbrug komt te liggen, nu Meerstad steeds groter en drukker wordt. De wegen moeten daarnaast voor een betere, veilige fietsroute zorgen en voor minder verkeer achter Klein Harkstede.

Maar de bewoners van Middelbert waren bang dat hun dorp door de twee nieuwe wegen haar karakter zou verliezen. Daarom werd besloten om een onderdoorgang te bouwen bij de Middelberterweg. Zo blijft het lint van deze weg behouden.

Als alles volgens planning verloopt, is de onderdoorgang Middelberterweg en de nieuwe route rond de zomer van 2023 gereed.

Deel dit artikel: