Weg tussen Europaweg en Euvelgunne tijdens zomervakantie zeven weken dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring Zuid

Het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is tijdens de zomervakantie zeven weken dicht vanwege werkzaamheden. Dat laat Aanpak Ring Zuid maandag weten.

De weg is afgesloten van maandag 11 juli tot en met vrijdag 26 augustus. “De weg zal dan in beide richtingen afgesloten zijn”, meldt Aanpak Ring Zuid. “In dezelfde periode zijn de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid ook dicht. Ook elders in Stad zullen wegen afgesloten zijn voor het autoverkeer, voor fietsers komen er geen langdurige afsluitingen bij.”

“In de zomer minder verkeer op de weg”
Aanpak Ring Zuid kiest er bewust voor om wegen in deze periode van het jaar af te sluiten. “Dit is een handige periode, want het verkeersaanbod is in de zomer veel lager dan op een normale werkdag. Anders dan in andere jaren, beginnen de werkzaamheden een week voor de start van de schoolvakanties.”

Lichtmasten, bomen en een groene middenberm
Qua werkzaamheden staat er ook flink wat op de planning. “Tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne krijgt de weg stukje voor stukje de definitieve aanblik met nieuwe lichtmasten, bomen aan beide zijden van de weg en een groene middenberm. Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Dit nieuwe gedeelte verschijnt aan de noordzijde van de ringweg. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt. Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken. Op de nieuwe laag komt geluidsarm asfalt. Ook de boog die de oostelijke ringweg met de zuidelijke ringweg verbindt, krijgt nieuw asfalt.” Door de werkzaamheden wordt verkeerd omgeleid via de overige ringwegen.

A28
Bij de A28 wordt in de zomermaanden gewerkt aan de verbreding van de snelweg. “Zowel in juli als in augustus is de A28 tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein een weekend helemaal afgesloten. De toe- en afritten bij Groningen-Zuid zijn deze zomer zeven weken dicht, van 8 juli tot en met 26 augustus. Dat geldt ook voor de nieuwe afrit van de A28 naar het centrum.” Een volledig overzicht van de werkzaamheden is te vinden op deze website.

Deel dit artikel: