‘Vrouw met twee dolfijnen’ terug in Badstratenbuurt

nieuws
Foto: Benniebear via Wikimedia

Het sinds 1955 verdwenen beeld van Sebastiaan Galis ‘vrouw met twee dolfijnen’ keert terug in de Badstratenbuurt. Er is nog duizend euro nodig voor restauratie.

Het beeld verfraaide vanaf de jaren dertig vorige eeuw het toenmalige openluchtbad in deze buurt. Na sluiting van het bad stond het beeld jarenlang op meerdere plekken bij Piccardthof. De Badstratenbuurtvereniging heeft enige tijd geleden contact gezocht met deze tuinvereniging. Die waren bereid het beeld weer terug te schenken aan de buurt.

Het beeld is inmiddels verhuisd en binnen in het Badhuis geplaatst in afwachting van de opknapbeurt. De buurtvereniging hoopt dat binnenkort het geld voor de restauratie er is. ‘Op zaterdagmiddag 2 juli houden we een leuke sponsormiddag op het Badhuisplein met activiteiten en muziek voor jong en oud’.

Klik hier voor het hele verhaal en foto’s van het beeld.