Voedselbank zorgt voor ontbijt op basisscholen: “1 op de 6 kinderen leeft in armoede”

Zonder ontbijtje naar school gaan, dat kunnen niet veel mensen zich voorstellen. Maar in de gemeente Groningen leeft 1 op de 6 kinderen in armoede en komt het dus voor dat kinderen geen ontbijt krijgen. Daarom geeft de voedselbank Groningen brood met broodbeleg aan enkele basisscholen in Groningen. Verschillende basisscholen zorgen zo voor een schoolontbijt voor kinderen.

“Voor de kinderen van onze klanten zorgen we dat ze iedere dag te eten krijgen, maar we weten dat het een enorm probleem is dat veel kinderen leven in armoede. De kinderen die geen ontbijt krijgen, kunnen zich domweg niet concentreren”, vertelt Maria Jongsma van Voedselbank Groningen.

Op verschillende basisscholen in Groningen werkt een brugfunctionaris die er onder meer op let of kinderen in armoede leven. “We hebben 22 brugfunctionarissen in de gemeente Groningen en wij werken allemaal op een school. De school is ons netwerk dus we hopen ook dat we daar kinderen en ouders goed kunnen ondersteunen”, aldus brugfunctionaris Wilma Bolhuis.

De voedselbank heeft de brugfunctionarissen in de gemeente benaderd en toen hebben zes scholen aangegeven dat ze graag willen meedoen met het initiatief. Voor die scholen heeft de Voedselbank een subsidie aangevraagd en zorgen ze voor broodbeleg en brood.

De brugfunctionarissen hebben dinsdag de auto volgeladen en konden met veel brood en beleg terug naar school. Zo kan de school elke dag een ontbijtje voor de kinderen realiseren.