Vijf bedrijven uit Stad genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs

nieuws
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol - Foto: Jan Buwalda

CookingLife, Gallagher Europe, Kampen Industrial Care, Klippa, Mr. Mofongo en Rope Access zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemersprijs 2022 Dat maakte juryvoorzitter (en gedeputeerde) IJzebrand Rijzebol vrijdagmiddag bekend.

“We mogen wel concluderen dat we een sterk deelnemersveld hebben, met vertegenwoordigers uit de volle breedte van de economie”, Rijzebol. “We zien duidelijk de opmars van e-commerce, met een aantal zeer gespecialiseerde webwinkels. Ook zien we bedrijven die hun specifieke bijdragen leveren aan de energietransitie, aan klimaatverandering en aan veiligheid.”

De vijf bedrijven uit de gemeente Groningen gaan tot en met eind september de strijd om de prijs aan met vijf andere bedrijven uit de provincie. Volgens juryvoorzitter Rijzebol biedt de selectie een ‘mooie doorsnede uit Stad en Ommeland’: “De genomineerden zullen ons als jury nog wel de nodige hoofdbrekens bezorgen ben ik bang.”

Op donderdag 22 september worden de drie finalisten voor de prijs bekend gemaakt. Voor die tijd worden de tien genomineerden geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Op basis van hun bevindingen en presentaties door de bedrijven stelt de jury een voorlopige Top 10 op.

Na de bekendmaking van de drie finalisten komt de jury zelf bij de bedrijven op bezoek. Op 1 december wordt de prijs uitgereikt door Commissaris van de Koning René Paas, tijdens een finaleavond in MartiniPlaza.

De jury voor de prijs bestaat dit jaar uit juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken, provincie Groningen), Dina Boonstra (NOM), Suzanne Snijder (Commercieele Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Cas König (Groningen Seaports), Jan Hoekstra (Witec, winnaar 2019) en Albert Keizer (Next Generation Shipyards, winnaar 2021).