Verbazing bij clubleiding en supporters over nul thuiswedstrijden op zondagmiddag

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen begint in de eerste seizoenshelft niet één keer een thuiswedstrijd op het favoriete aanvangstijdstip van de club: zondagmiddag 14.30 uur. Zowel de clubleiding als de supportersvereniging verbaast zich over deze beslissing van de KNVB.

Tot het WK (eind november) speelt FC Groningen zeven thuiswedstrijden. De club mocht voor alle wedstrijden een voorkeur doorgeven. Voor de thuiswedstrijden was dat standaard op zondagmiddag om 14.30 uur. De club ziet deze voorkeur echter niet één keer terug.

‘Vraag ons dan niet’

“Ik snap dat het geen eenvoudige puzzel is, die moet worden gelegd met alle wensen en voorkeuren van de clubs”, aldus FC Groningen-directeur Wouter Gudde. “Maar áls ons wordt gevraagd een voorkeur door te geven en het resultaat ervan is dat we het núl keer terugzien in het speelschema, dan verbaast ons dit enorm. Vraag de clubs dan niet naar een voorkeur en dan zien we wel wat eruit komt rollen. Nu levert het ons alleen maar onvrede op.”

‘De wal zal het schip een keer keren’.

En dit onvrede heerst ook bij de supporters. “Een klantvriendelijke verdeling zou zijn: één wedstrijd op vrijdag 20.00 uur, twee op zaterdag 18.30 uur, twee op zaterdag 20.30 uur, drie op zondag 14.30 uur en de wedstrijd van de week op zondag 16.30 uur”, schrijft voorzitter John de Jonge van de Supportersvereniging donderdagmiddag.

De onvrede was volgens De Jonge de afgelopen dagen dan ook goed merkbaar: “Logisch dat ik na de bekendmaking van het speelschema veel reacties op social media zag van mensen die òf spijt hebben dat ze hun seizoenkaart verlengd hebben òf besloten hebben om komend seizoen geen seizoenkaart te nemen. Qua populariteit van het stadionbezoek komen jullie er tot nu toe nog mee weg ook, maar om een mooi oer-Hollands spreekwoord te gebruiken: ‘De wal zal het schip een keer keren’.”