Veertig Noorderpoort-studenten nemen deze zomer plaats achter incheckbalies vliegveld Eelde

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Deze zomer biedt Groningen Airport Eelde aan veertig studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlening van Noorderpoort de gelegenheid om plaats te nemen achter de incheckbalies van de luchthaven.

De praktijklessen zijn in het verleden vaker aangeboden, maar vanwege corona konden studenten niet trainen met echte vluchten. Vorig jaar mochten de studenten alleen oefenen met testvluchten, zonder passagiers. Nu corona op zijn retour lijkt te zijn, mogen de studenten weer oefenen met het echte werk.

Op de luchthaven krijgen de studenten trainingen op gebied van passage, zoals: inchecken, boarding en gastvrijheid. De training bestaat uit praktijklessen en de studenten draaien ook een middag mee in de praktijk bij het afhandelen van een vlucht.