Veel animo voor garagesale in Thesinge: “We willen hier een jaarlijkse traditie van maken”

nieuws
Foto: ingezonden

De garagesale die zaterdag werd gehouden in Thesinge is een succes geworden. De organisatie spreekt van een gezellige dag.

“Het is altijd een beetje spannend hoeveel mensen op de dag af gaan komen”, vertelt Janiene de Lange van de organisatie. “Als je verwacht dat er een lange file heeft gestaan op de toegangswegen naar Thesinge, dan moet ik je trouwens teleurstellen, maar we kijken wel terug op een erg leuke en geslaagde dag.” De garagesale begon zaterdagochtend om 10.00 uur. “In denk dat in totaal ongeveer twintig bewoners de deuren van hun garages en schuren hebben opengezet. De dag duurde tot 15.00 uur, en eigenlijk hebben we ook de hele dag aanloop gehad.”

“Sommige kopers zijn heel doelgericht”
Sommige verkopers hadden er ook veel werk van gemaakt. “Iedereen probeerde zijn beste beentje voor te zetten, maar sommige verkopers hadden er behoorlijk wat werk van gemaakt. De kopers kwamen uit het dorp en uit de directe omgeving. Sommige mensen zijn heel doelgericht op zoek naar bepaalde bepaalde producten. Ze zoeken bijvoorbeeld elpees, of PlayMobil-speelgoed. Andere mensen lopen wat rond, en die kopen dat wat hen wel leuk of interessant lijkt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: ingezonden

“Leuke gesprekjes”
Toch is het grootste doel van de dag niet om de garages leeg te krijgen. “Het is heel leuk om even met mensen in gesprek te zijn. Door de coronacrisis hebben we een aantal vreemde jaren achter ons liggen waarbij mensen wat meer op hun eigen eilandje zijn komen te zitten. Op deze dag breng je de mensen weer samen, ontstaan er leuke gesprekjes. Daarbij hadden we vandaag ook al het geluk met het prachtige weer. En verschillende mensen hadden er ook op ingespeeld door koffie en thee klaar te zetten. Warme drankjes brengen sowieso wel een gesprek op gang. En dat is ook het verschil met als je bijvoorbeeld kleding wilt gaan kopen in Stad. Dan ga je heel gericht op je doel af. Nu is er tijd om rond te neuzen, om met elkaar in gesprek te gaan. Omdat het vandaag een succes was, willen we ook proberen of we er een jaarlijks terugkerend evenement van kunnen maken.”

Muziekfeest
In Thesinge zal het ook komende uren nog gezellig zijn. “In het dorpshuis vindt vanavond een muziekfeest plaats. Ik heb begrepen dat dit inmiddels helemaal uitverkocht is, dus ik vermoed dat het wel eens laat zou kunnen worden. Thesinge bruist weer, en dat is heel mooi om te zien.”

Foto: ingezonden