Toeristisch aanbod provincie Groningen nu digitaal beter te vinden

nieuws
Foto: Sebastiaan Rodenhuis

Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het toeristische aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners.

De afspraken over die samenwerking zijn donderdag vastgelegd in het convenant ‘Regionale Digitale Ontsluiting’. Het convenant werd ondertekend door de provincie Groningen, Vereniging Groninger Gemeenten, Marketing Groningen en de regionale marketingorganisaties. De betrokken partijen leggen hiermee de manier van samenwerken, rollen en verantwoordelijkheden vast.

De beste bezienswaardigheden, uitjes, restaurants en overnachtingen uit de provincie zijn nu gebundeld op de website visitgroningen.nl. De provincie is hier opgedeeld in acht toeristische regio’s. Het eigen karakter en gevoel dat leeft in elke regio komt terug in het toeristische aanbod op de webpagina. Ook heeft iedere regio in samenwerking met Marketing Groningen een magazine ontwikkeld. De magazines nemen bezoekers mee op ontdekkingstocht door de regio. Ze zijn online te bekijken op de regiopagina’s van visitgroningen.nl en verkrijgbaar bij toeristische informatiepunten, VVV’s en veel ondernemers in de regio’s.