SP wil buitenreclames gokbedrijven in Stad aan banden leggen

nieuws
Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay

De fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad wil buitenreclames van gokbedrijven in de gemeente verbieden. De partij heeft vragen gesteld aan het college van B & W.

“Sinds de opening van de online gokmarkt, in oktober vorig jaar, regent het gokreclames op televisie, radio en internet”, vertelt fractievoorzitter Jimmy Dijk. “Niet alleen mensen die voorheen al gokten, maar ook mensen die nog nooit hebben gegokt, worden verleid om te gaan gokken. Naast dat deze gokreclames vooral ook heel irritant en misleidend zijn, is het absoluut niet de bedoeling dat er nog meer mensen gaan gokken. Steeds meer, jonge, mensen komen in de problemen door gokken en kansspelen.”

Uit cijfers blijkt dat, sinds het gokken in de herfst van vorig jaar legaal werd, het aantal gokverslaafden dat zich meldt bij klinieken flink is toegenomen. Ook zouden gokverslaafden jonger zijn dan voorheen, en lopen de schulden op tot in de tienduizenden euro’s. “Wij willen de reclames verbieden, vooral ook om nog meer persoonlijke en maatschappelijke ellende te voorkomen.” Met het pleit volgt de fractie het voorbeeld van de gemeente Tilburg, waar in het begin van deze maand al besloten werd om buitenreclames te verbieden.