Soundmasters is alles kwijt geraakt bij brand: “Je hebt stille hoop, maar er is niks meer”

nieuws
Het bedrijf Soundmasters raakte zwaar beschadigd. Foto: Annemieke Wellin

Ergens hadden ze nog een beetje hoop, de medewerkers van het bedrijf Soundmasters aan de Leningradweg. Maandag werd duidelijk dat het ijdele hoop is geweest.

“Zaterdagavond mochten we ons bedrijf niet meer in, en zondag was dat ook niet toegestaan”, vertelt Rob Boetes van het bedrijf. “Als je dan voor je pand staat dan zie je de schade. Dan zie je dat je pand zwartgeblakerd is, dat de ramen er niet meer in zitten. Maar je hebt ook nog ergens een beetje hoop. Dat er een ruimte is waar de brand niet gewoed heeft. Dat je er nog wat spullen uit kunt halen. Vandaag mochten we ons gebouw wel in. Er is helemaal niks meer. Alles is weg.”

“Het doet zeer”
Soundmasters levert geluids- en lichtapparatuur voor feesten en partijen. “Als je door je pand loopt, dan gaat er heel veel door je heen. En dat doet zeer. Aan de andere kant weet je ook dat het maar materiaal is, en dat er niemand gewond is geraakt. We zijn ondertussen ook hoopvol en vastberaden. Dit wat wij mee maken is heel vervelend, maar we willen ook door gaan.”

“Er is van alle kanten hulp toegezegd”
Mensen die apparatuur of Dj’s geboekt hebben bij het bedrijf, hoeven zich volgens Boetes geen zorgen te maken. “De afgelopen twee dagen is van alle kanten hulp toegezegd. Via deze weg wil ik ook al die mensen heel erg bedanken. We kunnen met geleende apparatuur ons ding doen. En dat is fantastisch. Dit betekent dat we in ieder geval de komende periode goed uit de voeten kunnen.”

“We zoeken bedrijfsruimte”
Qua locatie zijn er wel zorgen. “Voorlopig werken we vanuit huis. Onze gegevens staan ook allemaal veilig in de Cloud. Maar we willen weer heel graag een pand hebben. Waar we een nieuwe start kunnen maken. Waar we als collega’s elkaar kunnen ontmoeten, waar we klanten kunnen ontvangen, en waar we onze materialen kunnen stallen. Dus als iemand ons uit de brand wil helpen, als iemand wat ruimte voor ons heeft, laat het alsjeblieft weten.” Mensen kunnen het bedrijf via dit adres een mail sturen.

Grote brand
De brand brak zaterdagavond rond 21.00 uur uit in een ijzerwarenwinkel aan de Emdenweg. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit dit pand. Het vuur verplaatste zich vervolgens naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Leningradweg, waarbij het bedrijf Soundmasters dus ook in de as werd gelegd. De brand ging gepaard met grote zwarte rookwolken.

Wovar
De ijzerwarenwinkel is het bedrijf Wovar. Zij lieten maandag via sociale media weten dat zij per direct een nieuw pand kunnen betrekken aan de Narvikweg. “De eigenaar van Vedeha Holding B.V. leeft erg met ons mee en is bereid een korte huurovereenkomst aan te gaan, zodat we hier vandaag nog gelijk in kunnen trekken. Super trots en vastberaden ben ik ondanks alles wat er afgelopen weekend is gebeurd. Samen met mijn collega’s gaan we er voor zorgen dat we onze klanten zo spoedig mogelijk weer kunnen leveren”, schrijft Jesse Keizer.