Snelheidscontrole leidt agenten naar scooter vol drugs

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een scooterbestuurder aangehouden die in bezit was van een flinke hoeveelheid drugs en contant geld. Dat meldt de politie op sociale media.

“Wij waren op surveillance in de binnenstad en zagen de bestuurder van een scooter rijden die volgens ons wat te snel reed”, schrijft de politie. “We hebben de bestuurder een stopteken gegeven en hebben gesommeerd mee te gaan naar het bureau om daar een snelheidscontrole uit te voeren op de rollentestbank. Onderweg naar het bureau zagen wij dat de bestuurder met zijn hand in zijn broekzak ging, en we zagen dat hij nu opvallend langzamer reed.”

Eenmaal op het bureau vragen de agenten de bestuurder de afstandsbediening tevoorschijn te halen die gebruikt wordt voor de begrenzer. “Die had hij niet, antwoordde hij. Bij de fouillering kwam inderdaad geen afstandsbediening tevoorschijn, maar wel wat anders: harddrugs en contant geld. Bij onderzoek van de scooter kwam nog meer drugs tevoorschijn. We hebben daarop de bestuurder aangehouden op verdenking van handel , vervoer en het in bezit hebben van verdovende middelen.” De komende dagen wordt er onderzoek in de zaak gedaan. Het geld, de harddrugs en de scooter zijn inbeslaggenomen.