Publiek mag zaterdag kijkje nemen op bouwplaats bij Hoofdstation

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Spoorzone

Aanstaande zaterdag doet aannemer Strukton de hekken rond de bouwkuip bij het Hoofdstation open voor het publiek.

Bezoekers mogen de bouwkuip aan de zuidzijde van het Hoofdstation in, waar de aannemer bezig is met de aanleg van een ondergrondse voetgangerspassage, een fietstunnel en een fietsenstalling. Volgens Groningen Spoorzone is er tussen 10.00 uur en 16.00 uur een speciaal programma voor jong en oud. Kinderen mogen ook mee, onder begeleiding van een volwassene.

Volgens Groningen Spoorzone wordt het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor deze ‘Dag van de Bouw’. Maar het blijft een werkterrein en daarom worden bezoekers geadviseerd stevig schoeisel te dragen. Mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel kunnen het bouwterrein niet op.

Deel dit artikel: