Politiebureau Vinkhuizen is bijzondere bewoner rijker: “Ik tjilp zoveel mogelijk terug”

nieuws
Foto: S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Het politiebureau aan de Diamantlaan in de wijk Vinkhuizen is sinds vorige week een bijzondere bewoner rijker: een parkiet. Dat meldt de politie op sociale media.

De ‘politieparkiet’ verblijft niet in een cel, maar heeft onderdak gekregen in één van de kantoorruimtes. “De parkiet is zeven jaar oud en is cadeau gedaan nadat het vorige baasje een transfer maakte naar de politie in Amsterdam”, schrijft de politie. “Op het politiebureau kunnen politiemedewerkers hun verhalen bij mij kwijt. Ik tjilp dan zoveel mogelijk terug.” De politie schrijft dat het deurtje van de kooi zoveel mogelijk open zal staan. Men belooft dat eens in de zoveel tijd een update wordt gegeven over de avonturen die de parkiet beleeft.

Tekst gaat verder onder de tweet

Winston
Huisdieren op een politiebureau lijkt een beproefde methode. Politiemensen komen tijdens hun diensten hele mooie situaties tegen, maar worden soms ook geconfronteerd met hele verdrietige en nare zaken. Afleiding op het bureau kan dan prettig zijn. Zo woonde de politiekat Winston tot voor kort op het bureau in Rijswijk. Hier kwam na twee jaar echter een einde aan: “Het leven op een bureau was voor mij soms wat onrustig. Ik snapte niet altijd de regels, omdat ik veel verschillend personeel had. En miste soms mijn vaste maatjes, want die werken natuurlijk overal.” Sindsdien woont Winston bij één van de agenten thuis.

De verwachting is dat deze problemen bij de parkiet niet gaan ontstaan. Hoewel een agent vorige week schreef: “Nog geen bedtijd voor de parkiet, want we hebben een drukke avonddienst.”