Politie redt twee meisjes uit handen van loverboy dankzij oplettende burger

nieuws
Foto: Andries Oord

Politieagenten hebben vrijdagavond twee meisjes uit het web van een loverboy kunnen halen. Agenten kwamen de situatie op het spoor dankzij een tip van een burger.

“Tijdens de late dienst kregen we een melding van een oplettende burger van mogelijke loverboy-problematiek”, schrijft een agent op sociale media. “Samen met een collega, en de wijkagent van de locatie, zijn we ter plaatse gegaan. Uit onderzoek bleek dat enige tijd geleden een kwetsbaar meisje op het Hoofdstation was aangesproken door een charismatische man. Hij had in de Engelse taal het meisje aangesproken en had verteld dat hij kunstenaar en fotograaf was. Met mooie praatjes, en later cadeautjes, haalde hij haar over om met hem mee te gaan naar een hotel in Stad.”

“De meiden raakten in het web van de man verstrikt”
“Het meisje voelde zich er niet helemaal lekker bij en liet een vriendin bij haar komen. Maar ook haar vriendin raakte min of meer verzeild in de mooie praatjes. Een diner en drankjes werden betaald, de meisjes hun eigendommen werden op zijn kamer en in zijn auto gelegd. Toen de man echter fotowerk liet zien bleek het om naaktfoto’s te gaan, wat de meisjes duidelijk maakte dat deze situatie niet klopte. De meiden raakten echter in het web van de man verstrikt, tot een omstander in de gaten kreeg dat er iets niet in de haak was en een melding deed. Eenmaal ter plaatse hebben we de twee meisjes apart genomen. Uit hun verhaal bleek dat er mogelijk sprake was van de eerste stappen naar mensenhandel.”

Wees alert
Agenten hebben de man aangesproken en zijn gegevens zijn genoteerd. Alle spullen van de meisjes zijn opgehaald. “We hebben deze meisjes tijdig uit zijn handen weten te halen.” De agent benadrukt om alert te zijn: “Soms is een aanbod te mooi om waar te zijn. Je wordt speciaal gemaakt, mooi bevonden, je gaat geld verdienen en beroemd worden. Wees alert! Ga niet zomaar met iemand in zee. Doe research naar de persoon of diens bedrijf. Neem geen geld of cadeautjes aan, zodat je de ander nooit iets verschuldigd bent. En informeer iemand in je eigen omgeving wat je gaat doen.”