Politie Noord-Nederland ontslaat vrijwilliger vanwege privégebruik politiesystemen

nieuws
Foto via politie.nl

Een vrijwillige medewerker van de politie Noord-Nederland is deze maand ontslagen vanwege ‘ernstig plichtsverzuim’.

De politie maakte het ontslag van de vrijwilliger vrijdagochtend bekend. De medewerker heeft meerdere malen de politiesystemen voor privédoeleinden geraadpleegd, zo blijkt uit een disciplinair onderzoek.

“Integriteit is de basis van goed politiewerk”, zo stelt de politie in een reactie op het ontslag van de politievrijwilliger. “De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen, daar verantwoordelijkheid voor nemen en hier transparant over zijn. Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. De politie is daar alert op, onderzoekt meldingen van ernstig plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet. Zo ook in dit specifieke geval.”