Pas afgestudeerde mbo-studenten worden op GAE klaargestoomd om Schiphol uit de brand te helpen

nieuws
Foto: ingezonden

Studenten Uniformberoepen van het Alfa-college zijn de afgelopen periode in een versneld traject klaargestoomd om in juli en augustus te kunnen helpen op Schiphol.

Het gaat om een initiatief van Groningen Airport Eelde (GAE), het Alfa-college en beveiligingsbedrijf Securitas. Op initiatief van de luchthaven in Eelde werden de handen ineens geslagen om Schiphol tijdens de zomerperiode te helpen met het tekort aan beveiligingspersoneel. In een versneld traject worden pas afgestudeerde MBO-studenten door Securitas op Airport Eelde klaargestoomd.

Securitas is op Eelde verantwoordelijk voor de beveiliging. De lessen vinden twee dagen per week plaats op de NXT Airport Campus, waarbij de praktijklessen plaatsvinden in de vertrekhal. “Tijdens de praktijklessen in de terminal krijgen studenten instructie op het gebied van ontruiming, eerste hulp en brandbestrijding. De op de luchthaven aanwezige veiligheidsapparatuur, zoals bijvoorbeeld de bodyscans, worden daarbij gebruikt zodat het realiteitsgehalte zo hoog mogelijk is”, schrijft Airport Eelde.