Ouderen en studenten maken praatje op fiets met DuoTour

Zes studenten van de minor Eventmanagement aan de Hanzehogeschool kregen de taak om zelfstandig een evenement te organiseren en kwamen op een wel heel maatschappelijk idee. Ze organiseerden een fietstour voor senioren, waarbij ze gekoppeld werden aan een student. 

De deelnemers verzamelden zich bij de Gasthuiskade aan het Hoornsemeer. De organisatoren hadden alles tot in de puntjes voorbereid. Zo hingen overal wegwijsbordjes op de route en waren er lunchpakketjes voor de senioren gemaakt. Ook hadden de studenten kaartjes gemaakt met allerlei onderwerpen. Hierdoor was er genoeg gespreksstof voor op de fiets.

Op de helft van de fietstocht hadden de deelnemers een korte stop bij het Strandpaviljoen Paterswoldsemeer. Onder het genot van een drankje en een gebakje konden ze even uitrusten. Daarna werd de reis weer voortgezet langs het Paterswoldse- en Hoornsemeer. In totaal was de fietstocht zo’n tien kilometer lang.