Opstartende Cv-ketel laat brandweer uitrukken naar schoolgebouw Noorderpoort

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Een naar alle waarschijnlijkheid opstartende Cv-ketel heeft maandagavond voor enige consternatie gezorgd aan de Melkweg in de stad. De dampvorming werd aangezien voor rook.

De melding van een dakbrand kwam rond 20.40 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. “De melding was heel specifiek”, vertelt brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper. “Er zou brand zijn op het dak van het schoolgebouw. Omdat het om een groot gebouw gaat, met ook een groot dakoppervlakte, hebben we al snel de hulp ingeroepen van een tweede tankautospuit.”

Eenmaal bij aankomst gaan de brandweerlieden op onderzoek waarbij er niets wordt geconstateerd. “Wij vermoeden dat een opstartende Cv-ketel de oorzaak is geweest. Inmiddels zijn de collega’s weer teruggekeerd naar de kazerne.” Bosklopper vertelt verder: “Bij zulke gebouwen nemen we het zekere voor het onzekere. We laten liever een extra wagen rijden in plaats van een situatie tegen te komen waarbij je in de eerste minuten handen te kort komt.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie