Oosterparkwijk staat centraal in De Wijk De Wereld

Tijdens de vijfde editie van De Wijk De Wereld staat de Oosterparkwijk centraal. De voorstellingen in de Stadsschouwburg vinden plaats van 16 t/m 18 juni.

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een Groninger wijk in. Ditmaal viel de keuze op de Oosterparkwijk. Tijdens de voorstelling wordt stilgestaan bij de mensen in de wijk en wat daar leeft. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen zijn te zien in een voorstelling vol theater, muziek, dans en film.

Bezoekers van de Stadsschouwburg kunnen voorafgaand aan de avondvoorstelling voor 5 euro mee eten, bij WIJ Oosterparkwijk. De maaltijd wordt gekookt door mensen uit de buurt, na het eten wandelen de bezoekers door de wijk naar de schouwburg. Onderweg ontmoeten ze bewoners die een inkijkje geven in hun eigen straat.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.dewijkdewereld.nl.  Daar kan men zich ook aanmelden voor de voorstelling.