Omwonenden schrikken van plannen voor hoge flats bij Kardinge

nieuws
IJsbaan Kardinge. Foto: Joris van Tweel

De gemeente heeft grote plannen voor het recreatie- en sportgebied Kardinge. Een onderdeel daarvan, woningbouw met hoge flats, leidde woensdag tijdens een bewonersavond tot flinke ophef.

Het sportcentrum, met onder meer de ijshal, ijsbaan en het zwembad, schuift op en maakt plaats voor onder meer woningbouw. Op de huidige plek van het sportcentrum worden tussen de 400 en 1000 huizen gebouwd, waaronder flats met een hoogte tot twaalf verdiepingen in de omgeving van het Zilvermeer. Dat leidde tot veel ophef onder de ruim 250 aanwezigen.

De gemeente kiest in haar plannen voor een vitaliteitscampus in het gebied, in samenwerking met het Alfa-college. Sport en recreatie blijven de basis, maar er is ook plaats voor onderwijs, zorg en gezondheid, wonen, werken en natuur. Er is ook meer ruimte voor groen. De plannen gaan tientallen miljoenen euro’s kosten. Woningbouw is dan ook een must om de plannen betaalbaar te houden.

Het Sportcentrum is verouderd en wordt compleet opnieuw opgebouwd, in de richting van – en deels in – de Kardingebult. Met een aantal investeringen in vervanging en onderhoud kan het sportcentrum maximaal nog tot het jaar 2029 mee. Dan moet ook het nieuwe Kardinge klaar zijn voor gebruik.