OM wil Stadjer (20) met ‘strafblad van elf kantjes’ zeker twee jaar laten brommen voor ‘spoofing’

nieuws
Foto: Rechtspraak.nl

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een twintigjarige man uit Groningen zeker twee jaar de cel in. De Stadjer zou twintig oudere mensen uit Groningen, Drenthe en Friesland voor ruim 75.000 euro hebben opgelicht via bankmedewerker-fraude.

Het OM houdt nog eens één jaar celstraf achter de hand onder voorwaarden. Daarnaast eist het OM dat de man het geld wat hij met de oplichting verdiende terugbetaalt aan de staat.

Volgens het OM is de verdachte betrokken bij het op een slinkse wijze stelen van geld van deze kwetsbare groep mensen. Het OM verdenkt de man van het oplichten van zo’n twintig mensen voor een bedrag van ruim 75.000 euro. De man en zijn handlangers deden zich voor als bankmedewerker, vroegen om de bankgegevens van hun slachtoffers en haalden de bankpassen van de slachtoffers op aan huis. Vlak nadat de fraudeurs de bankpassen in handen hadden, plunderden ze de rekeningen van de slachtoffers.

De zaak tegen de twintigjarige Stadjer is de tweede online fraudezaak die deze week werd behandeld in de Groningse rechtbank. Een 23-jarige Stadjer hoorde dinsdag ruim twee jaar cel tegen zich eisen, omdat hij mensen geld aftroggelde via Marktplaatsadvertenties. Daarbij maakte hij gebruik van bankrekeningen van kwetsbare jongeren.

Beide Groningers horen over twee weken wat hun straf gaat zijn. Dan doet de rechtbank uitspraak in deze zaken.

Deel dit artikel: