Nieuw platform moet mensen helpen om grip te krijgen op energiekosten

nieuws
Foto: Alexandra Koch via Pixabay

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen vanaf woensdag gebruik maken van een nieuw platform waarmee ze hulp krijgen om grip te houden op hun energiekosten.

Het platform is een initiatief van Geldfit, SchuldenLabNl en de energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall. Door de stijgende energieprijzen heeft inmiddels ruim een half miljoen huishoudens te kampen met energiearmoede. Daarnaast is er een groeiend aantal huishoudens met een middeninkomen dat sinds de stijging van de energieprijzen ook financiële problemen ervaart. Energieleveranciers merken dit in een toenemend aantal klantvragen. Dit was de reden om een online platform te ontwikkelen waar mensen snel en overzichtelijk informatie kunnen vinden hoe om om te gaan met de gestegen energieprijzen.

Het online platform helpt bezoekers grip te krijgen op de stijgende energiekosten. Zij krijgen advies passend bij hun situatie. Dit varieert van tips wat je zelf kunt doen om energie te besparen tot concrete hulp. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen bijvoorbeeld in contact komen met een energiecoach in de buurt of een betalingsregeling treffen met de energieleverancier.

Het online platform is te vinden op deze pagina.