Na vier jaar weer 112GroningenDag in MartiniPlaza: “Nog één nachtje slapen!’

Brandweerkorpsen, politie-eenheden, ambulancediensten, defensiepersoneel en andere hulpverleningsinstanties waren vrijdag druk bezig met de opbouw van de 112GroningenDag. Het evenement vindt zaterdag voor de derde keer plaats in MartiniPlaza.

“Nog één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. Ik kan niet wachten”, aldus een dolenthousiaste Martin Nuver, de man achter incidentenwebsite 112 Groningen en de organisator van de 112GroningenDag.

Het is de derde keer dat het evenement wordt gehouden in MartiniPlaza. De afgelopen twee jaar gooide corona roet in het eten en Nuver is dan ook dolblij dat MartiniPlaza zaterdag weer het toneel is van het evenement: “Mensen hebben wel weer zin in een feestje en we denken dan ook dat er een hoop mensen komen.”

Uitgebreid en spectaculair programma

Het samenstellen van het programma voor de 112GroningenDag kostte volgens Nuver flink wat tijd. Maar dat heeft zich volgens Nuver uitbetaald in spektakel: “Ook dit jaar pakken we weer spectaculair uit, onder andere met demonstraties van abseilende reddingsploegen van USAR en politiedrones. Daarnaast hebben we vertegenwoordiging van eigenlijk iedere hulpdienst die je maar kan bedenken. En omdat zij zo enthousiast zijn over het evenement, ben ik dat ook!”

Nuver kijkt ook uit naar de kost van een aantal bekende Nederlanders uit de ‘112-wereld’: “Politievlogger Jan-Willem van de landelijke eenheid komt zaterdag ook, evenals Bas Baas en Niels Hoogma van Wegmisbruikers. Ze komen met een speciale Porsche namens de Stichting Fundracers, een onderdeel Stichting Opkikker.

Laagdrempelig evenement

Voor Nuver is de 112GroningenDag echt een passieproject en de organisator achter het evenement vraagt dan ook alleen entreegeld om de kosten te dekken: “Voor drie euro per persoon mogen de mensen zaterdag naar binnen. Van tien tot vijf zijn de deuren open!”

OOG Radio zendt zaterdagmiddag van 11.00 tot 15.00 uur live uit vanaf de 112GroningenDag.