Miljoenen van Rijk voor infrastructuur rond Eemskanaalzone, Stadshavens en Suikerzijde

nieuws

Het Rijk trekt bijna zestig miljoen euro uit om woningbouwprojecten in de regio Groningen – Assen te voorzien van goede infrastructuur. Een deel van deze miljoenen gaat naar infrastructurele projecten rond de bouw van de  Eemskanaalzone, Stadshavens en de Suikerzijde.

De maatregelen worden gefinancierd uit de 7,5 miljard die het kabinet beschikbaar heeft gesteld voor infrastructurele projecten. Die moeten ervoor zorgen dat er sneller woningen gebouwd kunnen worden. In totaal zijn voor 18 projecten in de regio aanvragen ingediend, waarvan er in deze eerste ronde vijf zijn gehonoreerd. Daaronder de drie eerder genoemde projecten in de Stad. Eind november komt er mogelijk nog meer geld vrij voor Groningse bouwprojecten. Dan wordt bekend welke kleinschalige projecten geld krijgen van het kabinet.

“Het is een mooi bedrag waarmee we sneller heel veel woningen kunnen bouwen, vooral in de steden”, aldus gedeputeerde Mirjam Wulfse. “En er staat meer op ons wensenlijstje dat we bij het ministerie hebben ingediend, dus ik verwacht dat het Rijk in de volgende ronde ook kleinere infraprojecten honoreert. Ook die zijn van belang voor een evenwichtige groei van onze regio. Niet iedereen wil immers in de stad wonen.”

 

Deel dit artikel: