Middelbare scholieren roeien tweedaagse monstertocht van Stad naar Stadskanaal

In hun zelfgebouwde ‘Kikano’-drakenboot zijn twaalf leerlingen van het Ubbo Emmiuscollege in Stadskanaal dinsdagochtend begonnen aan hun tweedaagse ‘monstertocht’ van Groningen naar Stadskanaal. Met de boot halen de leerlingen geld op voor de Stichting Kika.

De leerlingen bouwden de drakenboot zelf, gedurende een aantal maanden. De boot werd getest, de route verkend en dinsdagochtend ging de ‘Kikano’ het water in bij de Reitdiephaven.

Twee dagen peddelen

De twaalf leerlingen willen de boottocht van ongeveer 60 kilometer in twee dagen volbrengen. De leerlingen kwamen dinsdagochtend, via het centrum van Groningen, op het Winschoterdiep terecht. Omdat hier ook commerciële containervaart is, zitten er twee ‘stuurmannen’ op de boot.

De route gaat verder richting het Drentsch Diep, waarna de boot het Zuidlaardermeer doorkruist. Aan de andere kant van het meer ligt het nachtverblijf. Woensdag vervolgt de drakenboot de tocht naar Stadskanaal via Kiel-Windeweer, Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal, Bareveld richting de finish bij de Jatrie in het centrum van Stadskanaal.

Geld ophalen voor KiKa

De tocht staat in het teken van het goede doel. Met de ‘monstertocht’ in de Kikano halen de leerlingen geld op voor de stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Inmiddels is ruim 2.000 van de beoogde 3.000 euro aan sponsorgeld binnengehaald. Maar doneren kan nog altijd. Dat kan via deze link.