Meer dan de helft automobilisten reed te hard tijdens lasergun-actie in Groningen

nieuws
Foto politie.nl

Ruim vijfduizend automobilisten mogen blij zijn dat Veilig Verkeer Nederland begin juni geen boetes uitschreef, tijdens de ludieke lasergun-actie in Groningen.

Volgens Verkeerswijzer Groningen, de organisator van de actie, reed ruim 55 procent van alle auto’s die werden onderworpen aan een meting (ruim negenduizend auto werden ‘beschoten’ met de lasergun) harder dan de toegestane maximumsnelheid. De grootste overschrijding werd gemeten bij een automobilist in Feerwerd. Deze snelheidsduivel reed 102 kilometers per uur, waar slechts zestig is toegestaan.

De actie werd van 1 tot en met 15 juni uitgevoerd op 50 locaties binnen de provincie Groningen. Elke dag kwam een andere gemeente aan bod. Eén persoon bediende de lasergun, een tweede noteerde de snelheid en een derde hield een bord omhoog om de automobilist op de snelheid te wijzen.

Volgens Verkeerswijzer Groningen had het aantal overtredingen nog hoger kunnen zijn. De vrijwilligers van VVN waren soms al van afstand zichtbaar, wat er mogelijk voor heeft gezorgd dat automobilisten op tijd hun snelheid minderden.

Deel dit artikel: