Meer dan 4.000 bezoekers verwacht op Hunzefestival bij bezoekerscentrum Reitdiep

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij bezoekerscentrum Reitdiep bij Noorderhoogebrug vindt zaterdag en zondag het Hunzefestival plaats. Het is het grootste natuur-doe-spektakel van het Noorden.

De verwachting is dat er meer dan vierduizend bezoekers op het festival afkomen. “Gezinnen met kinderen kunnen genieten van een uitje vol natuurplezier en spannende activiteiten”, laat de organisatie weten. “Het Hunzefestival is bedoeld om kinderen spelenderwijs in aanraking te brengen met de natuur. Er zijn activiteiten als waterbeestjes vangen, insectenhotels bouwen en haaientanden zoeken, maar ook over touwbruggen lopen of je eigen brood bakken staan op het programma.” Ook kan een bezoek worden gebracht aan de nachtdierentent en kan het Zeven-sloten-tegelijkpad gelopen worden.

Het festival wordt zowel op zaterdag als zondag gehouden, en vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur.