Leerlingen zijn één dag de baas van een groot bedrijf

Voor één dag de baas zijn van een groot bedrijf. Dat overkwam donderdag verschillende basisschoolleerlingen uit Groningen. Door het evenement ‘Bazen van Morgen’ komen kinderen in aanraking met het bedrijfsleven en ontdekken ze wellicht in welk vakgebied ze later terecht willen komen.

De baas worden van een autobedrijf tot aan de McDonald’s, het kon donderdag allemaal. Oumar mocht samen met zijn klasgenoot Nena één dag de baas zijn van Century Autogroep, hij ziet zichzelf over een paar jaar wel bij dit bedrijf werken: “Ik vind het onderhandelen aan dit werk echt heel leuk, ik houd er van om mensen enthousiast te maken met auto’s”.

Ook de bedrijven Spindle en Voys kregen vandaag voor één dag nieuwe mensen aan het roer. De bedrijven werken samen aan een nieuwe app en daar mochten de leerlingen wat dingen voor uitwerken. “We hebben nu een nieuw, vrolijker, logo gemaakt, met meer kleur. Daardoor hoopt het bedrijf dat meer mensen de app gaan downloaden”, vertelt de Tobias, baas van Voys.

Het kantoor van Voys en Spindle ziet er niet uit als een ‘normaal’ kantoor. “We mogen hier zelfs gamen, pingpongen en binnen fietsen”, aldus Ayman, baas van Voys. Omdat het kantoor erg hip is ingericht en er veel valt te doen, zien de basisschoolleerlingen zichzelf over een paar jaar wel werken bij dit bedrijf.