Leerlingen Gomarus College rennen 2.000 euro bij elkaar voor het goede doel

nieuws
Leerlingen rennen de Groene 4 Mijl om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Foto: ingezonden

Leerlingen van het Gomarus College in Stad hebben zaterdag 2.000 euro opgehaald voor European Christian Mission, ECM, in Zweden. De leerlingen renden de Groene 4 Mijl.

“Het was een ontzettend groot succes”, vertelt Wytze Koop, docent Lichamelijke Opvoeding van het Gomarus. “Vooral de betrokkenheid maakte veel indruk. Bij de start, en bij de finish, hadden zich flink wat ouders, familieleden en vrienden verzameld. Zij juichten de deelnemers toe. Een aantal renden de laatste honderd meter ook mee. Dat is super leuk.” Volgens Koop was de warmte geen probleem: “Een aantal hadden een flink rood hoofd van de inspanning gekregen, maar in de voorbereiding hadden we er op gehamerd om genoeg water mee te nemen. Verschillende leerlingen hadden ook ouders geregeld die hen onderweg water aan reikten. En ik weet dat een aantal leerlingen bij Eelderwolde een frisse duik in het water heeft genomen, haha.”

European Christian Mission
European Christian Mission is een project van voormalig docent Arend Jan Poelarends. Samen met zijn vrouw Esther werkt hij in Zweden als kerkplanter voor deze organisatie. ECM wil Europa opnieuw bereiken met het evangelie. Poelarends: “We gebruiken de taal die mensen spreken om ze in contact met geloof te brengen. Sport is zo’n taal die heel veel mensen en ook vooral jongeren spreken. Dit leidt tot andere vormen van kerk zijn, zoals sportcommunities en huiskerken.”

Sponsoren
De run werd voor het derde jaar op rij gehouden. Dit jaar is er flink meer geld opgehaald. Koop daar over: “Het gaat om een bedrag van 2.000 euro dat inderdaad hoger ligt dan de afgelopen jaren omdat de sponsorbijdragen hier inmiddels bij zijn opgeteld. We hebben een aantal grote sponsoren weten te strikken die met hun naam op het startnummer staan. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, omdat het ook voor bedrijven economisch gezien een lastige tijd is, waarbij men ons toch steunt.”

Training
Ook het aantal deelnemers ligt hoger in vergelijking met voorgaande jaren: “Dit schooljaar hebben we vier klassen die het vak Bewegen, Sport en Maatschappij hebben gekozen als examenvak. Naast veel sporten, leren ze in dit vak ook van alles over training en het zelf schrijven van trainingen. Met hun eigengemaakte hardloopschema hebben ze meer dan zes weken getraind om vandaag deel te kunnen nemen aan deze bijzondere loop. En dat het nu meer leerlingen zijn dan vorig jaar, die aantallen fluctueren altijd wel wat.”

Meer informatie over het project vind je op deze website.