Kogel gevonden in boekhandel aan Overwinningsplein, politie zoekt schutter

nieuws
Foto: 112 Groningen

Medewerkers van een boekhandel aan het Overwinningsplein troffen op maandag 30 mei een kogelgat aangetroffen in hun winkel. Kort daarna vonden agenten een afgevuurde kogel in de zaak en startten een zoektocht naar de schutter. De politie roept nu de hulp in van het publiek.

De kogel moet in de nacht van zondag 29 op maandag 30 mei zijn afgevuurd. De winkelmedewerkers troffen de dag na het schietincident een kogelgat aan in de winkel. Kort daarna werd ook de kogel gevonden door de politie en uit onderzoek van de Forensische Opsporingdienst blijkt dat deze kogel afkomstig is uit een vuurwapen.

De politie heeft inmiddels meerdere camerabeelden uit de omgeving veilig gesteld en bekeken. Ook spraken agenten met mogelijke getuigen van het incident. De politie heeft echter nog geen verdachte aan kunnen houden. Daarom heeft de politie donderdagmiddag een getuigenoproep uitgedaan richting het publiek.

Mensen die weten wie op de winkel aan het Overwinningsplein heeft geschoten of het incident hebben zien gebeuren, kunnen zich melden bij de politie. Ook camerabeelden die van belang kunnen zijn in het onderzoek zijn welkom. Getuigen kunnen zich melden door te bellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Online informatie delen kan ook door het online tipformulier te gebruiken.