Kinderfietsje langs waterkant laat hulpdiensten massaal uitrukken naar Selwerd

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Hulpdiensten moesten zaterdagochtend in actie komen aan de Populierenlaan in de wijk Selwerd. Langs het water was een kinderfietsje aangetroffen.

De melding van een persoon te water kwam rond 10.30 uur binnen. Daarop werden behalve een aantal noodhulpeenheden en een ambulance ook de duikers van de brandweer en de traumahelikopter ter plaatse gestuurd. “In het gras, langs het water, was een kinderfietsje aangetroffen”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Voorbijgangers zagen dit, vertrouwden het niet, en hebben de verdachte situatie gemeld bij ons. Duikers van de brandweer zijn daarop gaan zoeken in het water, en wij zijn met buurtbewoners in gesprek gegaan.”

Loos alarm
Uiteindelijk bleek het om een loos alarm te gaan. “Wat wij als politie doen is inventariseren of er wellicht iemand vermist wordt. Daarvan werd al snel duidelijk dat het niet het geval was. Sterker nog, buurtbewoners vertelden dat deze bewuste fiets door verschillende kinderen gebruikt wordt. Het is niet in het bezit van één iemand, maar het fietsje wordt door velen gebruikt. Ook omdat wij niemand aantroffen in het water, zijn we rond 10.50 uur teruggekeerd.”

“Goed dat er gebeld wordt”
Damstra vervolgt zijn verhaal: “In deze situatie is het heel goed dat er gebeld is. Mocht je ooit ook zo’n situatie tegen komen, bel dan gewoon.”

Traumahelikopter
De traumahelikopter landde op een voetbalveld aan de andere kant van de ringweg. “Brandweerlieden hebben het MMT-team opgehaald in een auto”, vertelt nieuwsfotograaf Mike Weening van Weening Fotografie. “Uiteindelijk konden zij ook al snel weer terugkeren.”

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl