Kapotgetrokken bovenleiding gerepareerd, treinen naar Zwolle rijden weer (update)

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

ProRail heeft de kapotte bovenleiding tussen Beilen en Hoogeveen gerepareerd. Dat betekent dat de treinen tussen Groningen en Zwolle vanaf 10.00 uur weer kunnen rijden.

In eerste instantie verwachtte ProRail dat technici tot 12.00 uur nodig zouden hebben om de kapotgetrokken bovenleiding te repareren. Maar rond 10.00 uur was de klus geklaard en kwam het treinverkeer weer op gang.

De problemen begonnen zondagavond rond 20.30 uur. Op het baanvak tussen Assen en Meppel waren problemen met de bovenleiding, waardoor tussen deze beide stations geen treinen konden rijden. Volgens een incidentenbestrijder van ProRail was de bovenleiding is tussen Beilen en Hoogeveen over twee sporen naar beneden getrokken. Daardoor strandde een trein en moesten reizigers worden geëvacueerd.

Deel dit artikel: