Inschrijving voor 4 Mijl en 4Mile4You geopend

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

De inschrijving voor de 35e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is donderdag geopend. De hardloopwedstrijd van Haren naar Groningen vindt plaats op zondag 9 oktober.

De eerste editie van de 4 Mijl vond plaats in 1987. Tot aan de coronapandemie trok de wedstrijd tot 22 duizend deelnemers en een veelheid daarvan aan toeschouwers. Er is, zoals altijd, een wedstrijdloop voor topatleten, een recreantenloop, studentenloop, bedrijvenloop en jeugdloop. Op de zaterdag vóór de 4 Mijl is er opnieuw een 4Mijl4You, voor mensen die de afstand op alternatieve manier afleggen, zoals in een rolstoel, op skates of met de kinderwagen.

Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland: “Samen met onze partner Menzis willen we middels dit evenement mensen in de regio Groningen op een verantwoorde manier in beweging krijgen. Daarnaast is de maatschappelijke betrokkenheid van belang voor de regio. We werken hiervoor onder meer samen met FC Groningen, Rijksuniversiteit, Hanzehogeschool en vele lokale horecaondernemers.”

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is de komende jaren het goede doel van de 4 Mijl. Het doel ervan, is de groeiende bewegingsarmoede te bestrijden. De opbrengsten van de Charity Run gaan naar twee projecten: het mogelijk maken van het meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen die dat vanwege financiële beperkingen niet kunnen, en naar het project ‘De Meer en Beter Bewegen Tour’. De Menzis 4 Mijl van Groningen en FC Groningen gaan samen met Lycurgus en Donar de wijken in om jongeren te inspireren meer te bewegen en meer aan de sport te doen. Inschrijven kan via ‘4mijl.nl’ of 4mijl4you.nl.