GSAVV Forward en Engelbert kampioen, Groninger Boys ontsnapt aan nacompetitie

sport
Foto Joey Keizer: Forward won de topper bij Actief en is kampioen

Forward (3B) won de kampioenskraker bij Actief en werd daarmee kampioen. In 4C pakte Engelbert de titel in stijl door ruim te winnen. Groninger Boys (3B) zakte door de tussenstanden op andere velden onder de streep, maar ontsnapte in de slotfase toch nog aan nacompetitie tegen degradatie naar de vierde klasse.

3B
Forward is vanmiddag kampioen geworden door uit bij koploper Actief met 0-1 te winnen. De enige treffer werd halverwege de eerste helft gescoord door Brian Mangnus. Forward begon in Eelde Paterswolde met twee punten achterstand en moest dus persé winnen. In een wedstrijd die het moest hebben van de spanning en waarin de kansen schaars waren hadden de studenten de zenuwen het best onder controle. Forward stond lang bovenaan, maar verspeelde de koppositie vorige week aan Actief om hem op de laatste speeldag weer terug te pakken. Uiteindelijk werd Forward op doelsaldo kampioen. SVZ haalde Actief ook nog in en eindigde in punten gelijk met Forward. Het doelsaldo van Forward was 8 doelpunten beter dan dat van SVZ.

Groninger Boys
was al uitgespeeld en was afhankelijk van wat de concurrentie deed. De Boys leefden lang tussen hoop en vrees. Kort voor tijd leek het in de nacompetitie voor lijfsbehoud terecht te komen, maar doordat Siddeburen-Wilper Boys in de laatste minuut nog 4-4 werd ontsnapte Groninger Boys en is het zeker van nog een jaar in de derde klasse.

4C
ook Engelbert pakte vanmiddag de titel, het moest thuis van laagvlieger FVV winnen en dat lukte ruimschoots, het werd 7-0. Engelbert hield daarmee één punt voorsprong op PJC.

1F
Voor Stadspark (al veroordeelt tot nacompetitie tegen degradatie) en GRC (was al veilig) stond er vanmiddag niks meer op het spel. Stadspark speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Roden, GRC verloor met 1-0 bij GOMOS.
Stadspark speelt zondag in de nacompetitie thuis tegen Rolder Boys. Bij winst speelt het een week later de finale op neutraal terrein tegen de winnaar van LSC 1890-WKE’16. Bij verlies degradeert Stadspark naar de tweede klasse.

2L
Voor de Stadsclubs in 2L stond er niks meer op het spel. Gruno en Lewenborg gaan nacompetitie voor lijfsbehoud spelen. Lewenborg werkte aan het zelfvertrouwen, het won net als vorige week ruim. Vanmiddag werd het 6-0 tegen Stadskanaal. Gruno zal met minder vertrouwen aan de nacompetitie beginnen, het verloor thuis met 1-4 van ASVB. Dat was de zevende nederlaag op rij voor Gruno.

Gruno en Lewenborg zijn de eerste ronde in de nacompetitie vrij en zijn direct geplaatst voor de finales die op neutraal terrein plaatsvinden.
Lewenborg speelt dan tegen de winnaar van Sellingen-Steenwijkerwold. Gruno treft de winnaar van Oldeholtpade-Twedo.
Helpman
sloot het seizoen af met een 1-2 zege bij Annen.
Kampioen GVAV Rapiditas was vrij.