Fietsers kunnen toch weer vanaf Parkweg naar Rivierenbuurt en De Wijert

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Fietsers kunnen vanaf donderdagmiddag toch weer vanaf de Parkweg, via de oostzijde van het Noord-Willemskanaal, naar de Rivierenbuurt en De Wijert. Dankzij een tijdelijke doorsteek biedt Aannemerscombinatie Herepoort hiermee een alternatief voor de verwijderde Muntingbrug.

De Muntingbrug is sinds 13 mei voor anderhalf jaar dicht. Duizenden fietsers moesten daarom (tot vandaag) de drukke Parkweg oversteken om in de Rivierenbuurt en De Wijert te komen. Combinatie Herepoort en Groningen Bereikbaar waren lange tijd bezig met zoeken naar een geschikt alternatief.

Dat is nu gevonden met de heropening van het fietspad langs het Noord-Willemskanaal. Het fietspad zou eigenlijk tot eind augustus dicht blijven, omdat er een bouwterrein werd ingericht. Maar door middel van een tijdelijke doorsteek vanaf het Noord-Willemskanaal naar de fietstunnel onder het Emmaviaduct door (de Amaliatunnel) kunnen fietsers nu toch weer een eigen weg gebruiken om in de Rivierenbuurt en De Wijert te komen. Via de Amaliatunnel komen fietsers uit op het Hoornsediep (oostzijde) en kunnen ze de Rivierenbuurt in. Bij de Amaliatunnel kunnen fietsers ook de Brailleweg op (langs de tijdelijke bushaltes) en zo naar De Wijert.

Deze tijdelijke fietsverbinding blijft tot eind november bestaan. Dan beginnen hier de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe verkeersplein.

Deel dit artikel: