Muntingbrug voor lange tijd buiten gebruik

Bij de afbraak van de oude Julianabrug kan het fietsbruggetje, de Muntingbrug, dat naast de Julianabrug ligt minstens anderhalf jaar niet gebruikt worden.

Het fietsbruggetje wordt weggehaald, opgeknapt en daarna weer teruggeplaatst. Dit maakte Combinatie Herepoort, de bouwer van het nieuwe verkeersknooppunt gisteren bekend.

Het is te gevaarlijk om het fietsbruggetje open te houden tijdens de sloop van de oude en de bouw van de nieuwe Julianabrug. Een oplossing voor de fietsers die deze route over het Noord Willemskanaal nemen is er niet.

Een tijdelijke beweegbare brug even verderop is te duur en een vaste hoge brug niet uitvoerbaar. Naar een verkeerstechnische oplossing voor de duizenden fietser die nu de drukke Parkweg moeten oversteken word gezocht.

Deel dit artikel: