“Er is een groep die de koepel in het Sterrebos misbruikt, en er een zooitje van maakt”

nieuws
Foto: ingezonden

Een in brand gestoken matras, uitwerpselen in de hoek en rommel en rotzooi. De organisatie van Sterrebos Live zit in haar maag met een groepje mensen die er in de koepel een zooitje van maakt.

“Gisteravond kregen we te horen dat het er niet goed uit zag in de koepel”, vertelt Henk Hindriks van de organisatie. “Vanochtend troffen we er inderdaad een flinke puinhoop aan. Kijk, dat er mensen slapen in de koepel, dat gebeurt vaker. Er zijn ook verschillende mensen die het daarna keurig achterlaten. Maar we hebben nu te maken met een groep die het leuk vindt om de koepel te misbruiken, er rotzooi maakt en er vernielingen aanricht.”

Puinhoop
Een groep die ongeremd reageert. “Wij denken dat het om een groep gaat, omdat de rotzooi die aangetroffen wordt niet door één persoon veroorzaakt kan worden. De gemeente heeft vorige week de koepel nog gecontroleerd, en een aantal dagen later is er een grote puinhoop. Dat kan niet één persoon veroorzaakt hebben.”

Tekst gaat verder onder de foto


Blikjes, een in brand gestoken matras en andere rommel in de muziekkoepel. Foto: ingezonden

Oproep: “Houd een oogje in het zeil”
De vraag is hoe zoiets voorkomen kan worden. “We denken wel eens na over cameratoezicht, maar daar heb je ook weer een persoon voor nodig die de beelden uit gaat lezen. Ik denk dat het beste hulpmiddel deze berichtgeving is. Dat we de oproep doen aan mensen om er regelmatig even te kijken, en als er iets niet in de haak is, dat dit gemeld wordt.”

Fab Fred & Friends en Contradiction
Sterrebos Live kon zondag gewoon door gaan. “De calamiteitendienst van de gemeente Groningen is langsgekomen om alles schoon te maken. Om 12.00 uur zijn wij begonnen met de opbouw en de installatie van de apparatuur. En eigenlijk hebben we een prachtige middag hier met mooie optredens van Fab Fred & Friends en Contradiction. Het is gezellig druk, mensen genieten van de gezelligheid en de muziek. Door corona hebben mensen dit lang moeten missen, en het lijkt nu wel alsof men er dubbel van geniet.”

De Sterrebos Live van zondag is de tweede editie van dit seizoen. De komende periode volgen er nog een aantal edities. Meer informatie daarover is te vinden op deze website.

Foto: ingezonden