Eerste training FC Groningen voor seizoen 2022/2023

De Eredivisie is net een maand afgelopen, maar de spelers van FC Groningen kwamen na een korte vakantie dinsdag alweer bij elkaar voor de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.


De selectie bevat veel nieuwe gezichten. De verdedigers Liam van Gelderen en Nordin Musampa kwamen beide over van Ajax. Oud Heraclied Joey Pelupessy komt na periodes in Engeland en Turkije vanaf dit seizoen het middenveld van de FC versterken. De vierentwintigjarige buitenspeler Ragnar Oratmangoen kwam over van de Eagles en tot slot gaat Michael Verrips vanaf dit seizoen de strijd onder de lat aan met Peter Leeuwenburgh.

Naast de nieuwelingen zijn er veel oude bekenden teruggekeerd in de selectie na een uitleenbeurt, zoals Wessel Dammers, Ramon-Pascal Lundqvist en Sam Schreck. In deze grote groep was er ook plek voor een aantal jeugdspelers. Zo stond Thijmen Blokzijl, die onlangs nog in de finale stond van het EK onder 17 in Israël ook alweer op het veld.

De sfeer zat er goed in bij de spelers op de eerste bijeenkomst. In de brandende zon werd hard gewerkt, maar het enthousiasme spatte er vanaf. Aankomende vrijdag staat de eerste oefenwedstrijd van de FC op het programma. Het duel wordt afgewerkt op sportpark de Bosweg in Loppersum tegen de plaatselijke SC Loppersum.