Eerste expositie van het Museum aan de A opent: Slavernij en de Groningers?

De tentoonstelling ‘Slavernij en de Groningers?’ laat het aandeel van Groningen zien in het slavernijverleden. Zo wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de Kamer van de West-Indische Compagnie, maar worden er ook echt boeien laten zien waar tot slaaf gemaakte mee vastgebonden werden. 

De boeien zijn afkomstig uit Bonaire en Curaçao en zijn voor deze expositie in bruikleen. Tijdens de opening van de tentoonstelling waren ook nazaten van tot slaaf gemaakten aanwezig. ‘De tentoonstelling komt wel binnen, het is heel belangrijk om te laten zien maar het komt wel binnen.’ vertelt Alfrano Hasselbaink. Zijn voorouders waren in Suriname tot slaaf gemaakt.

‘Slavernij en de Groningers?’ is tot januari 2023 te zien.

Deel dit artikel: