Eerste eindexamenexpo Minerva buiten Stad van start in Scheemda

Afgelopen zaterdagmiddag  gaven Minerva-dean Dorothea van der Meulen en Commissaris van de Koning René Paas het startsein voor FUTURE: een bruisende week kunst, vormgeving, ontmoeting en meer op het terrein van De Toekomst in Scheemda. Daarmee verliet Academie Minerva voor het eerst de stad voor haar eindexamenexpositie.

Naast het werk van de 130 afgestudeerde bachelorstudenten van de opleidingen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving toonden ook 23 masterstudenten van het Frank Mohr Institute hun werk. Daarnaast waren er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live-optredens van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur.

Met deze eindexamententoonstelling verliet de Academie voor het eerst de stad en zoekt ze verbinding met de regio. In rijksmonument en voormalig strokartonfabriek De Toekomst (Engels: future) tonen studenten een grote diversiteit aan werken.

Het werk van de studenten is nog tot en met donderdag te zien in De Toekomst.